donderdag 1 maart 2012

Disney weetjes #1


Zoals jullie weten ben ik helemaal verslaafd aan Disney, Nu moeten jullie niet denken van ooh haar hele kamer hangt vol Disney posters en allerlei figuren haha. Nee dat niet maar ik verzamel wel de DVD’s en heb net Lady en de Vagebond nieuw, jullie hebben vast wel de reclame gezien op TV? Ik was aan het googlen van de week en kwam allemaal leuke weetjes van Disney tegen en deze wilde ik met jullie delen, klik snel op meer lezen als je nieuwsgierig bent!

1. Mickey Mouse is ‘geboren’ in 1928. Oorspronkelijk zou hij Mortimer gaan heten, maar Lillian, de vrouw van Walt Disney, was meer gecharmeerd van Mickey.

2. Mickeys vriendin Minnie zag ook in 1928 het levenslicht. Zij trad voor het eerst op in de tekenfilm Steamboat Willie.

3. De andere tekenfilmfiguren zijn niet zo oud: Pluto kwam voor het eerst uit zijn hondenhok in 1931, Goofy dateert uit 1932, Donald Duck kwaakt sinds 1934, Daisy Duck zocht de zijde van Donald in 1937, Kwik, Kwek en Kwak stammen uit 1938 en Knabbel en Babbel beleefden hun première in 1943.

4. De grootte van het Disneyland Resort is 1943 hectare. Dat is een vijfde van de totale omvang van de stad Parijs. Tot op dit moment is 900 hectare van het gebied ontwikkeld. dus 900 voetbalvelden !!

5. De oudste bezoeker ooit was 106 jaar.

6. Het kasteel van Doornroosje die in het park staat is 43 meter hoog.


Volgende keer weer meer weetjes! Wat vinden jullie van het idee?

XOXO IngeBambi

7 opmerkingen:

♥ Thank you! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...