woensdag 9 mei 2012

Tjoelup


Hi cuties,


Kennen jullie het merk 'Tjoelup' al? Het is het merk van mijn tante. Het is een super stoer en trendy product(en)!
Healthcare | Wellness | Footwear | Baby & Toddler Lifestyle Products
Opgericht 2001, Marlborough, UK by Anneke van Herpen


Vanaf het allereerste moment gestart met de zachtste, exclusieve babydekentjes, knuffeldekentjes, baby en kinderkleding.
2004 Tjoelup verhuisd vanuit Engeland naar het pittoreske Oisterwijk, Noord-Brabant  in het zuiden van Nederland.Hier is ons kantoor en onze showroom te vinden en worden alle nieuwe ideëen geboren.
2008 is Tjoelup naast het bestaande assortiment gestart met de eerste ontwerpen van onze succesvolle hippe en kleurrijke kinder- en damesklompen waarbij onze focus aanvankelijk lag op de schoenen/modebranche.
Tot op de dag van vandaag groeit Tjoelup op levendige wijze mede vanwege onze vernieuwende, comfortabele en hippe klompen/clogs voor de modische/medische en wellness branche die inmiddels over de gehele wereld worden verkocht. Het totale assortiment wordt aangeboden binnen het retail/detailhandel-segment, groothandel als in een B2B-omgeving.
MAAKWIJZE  -  Clogs Handmade in Holland
Tjoelup klompen worden in Nederland met de hand vervaardigd.
De buigzame zolen worden gemaakt van duurzaam populieren hout en zijn voorzien van een polyurethaan onderkant en buigzaam tussenstuk waardoor de zolen zacht en comfortabel lopen. Alle houten zolen hebben een 3-dimensionaal voetbed waardoor de ondersteuning van uw voeten en rug optimaal is.De bovenzijde van de klompen is meestal gemaakt van uit Italië afkomstig 100% echt leder met een dikte van ongeveer 2,0 - 2,2 mm. waardoor de klompen langer mooi van model en kleur blijven en de slijtage minimaal is.


Het leer wordt in de fabriek gestanst en gestikt zodat er meerdere malen een kwaliteitscontrole op het leer plaatsvindt.
De bovenkant/upper wordt handmatig met een tacker (soort nietpistool) aan de houten zool bevestigd. Een uiterst secuur en precies werk dat al meer dan 50 jaar op dezelfde traditionele wijze gebeurd. De know-how en vaardigheid die dit werk van zich vraagt is uitzonderlijk. Het gehele proces duurt vaak jaren om goed onder de knie te krijgen. Alle klompen worden ingeleest om de klompen een unieke pasvorm mee te geven. De gebruikte leesten hebben zich inmiddels jarenlang bewezen en staan garant voor een zeer goed pasvorm. De door de fabriek zelf ontwikkelde manier van inleesten zorgt ervoor dat de leest niet wordt vastgespijkerd in de houten zolen waardoor de vezel-structuur van het hout intact blijft.

Als de klompen klaar zijn vindt er bij het inpakken nog een laatste strenge kwaliteitscontrole plaats alvorens de klompen naar hun bestemming gaan.

XOXO IngeBambi

12 opmerkingen:

  1. Die klompen zijn niet mijn ding, maar de babydingetjes zijn superschattig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie mezelf nog neit met die klompen lopen eerlijk gezegt...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hoeft ook niet.. ik vertel alleen over het merk ;)

      Verwijderen
  3. wat leuk dat je tante zo'n merk heeft!
    die baby-dingetjes zijn echt schattig :)
    X'

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, ik vind het echt knap dat je tante zover komt om een eigen merk te starten! Vind de klompen eerlijk gezegd 10x niks. Sorry! Maar die baby dingetjes zijn adoooorable, ahw! <3 Ik volg je trouwens haha.

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. leuke blog! Ik volg je nu, jij mij ook? :$

    x Emma

    http://liveitlikethis.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind het niet echt mooi. haha wel grappig
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ziet er grappig uit, maar ik zou het zelf nooit dragen haha!
    x.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt echt leuk, ziet er ook cute uit!
    xoxo
    www.lesismoreblog.com

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wauw, echt goed van je tante zeg! liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. wat een cute spulletjes!
    het is echt zo'n officiele winkel enzo echt super van je tante dat ze dat voor elkaar heeft gekregen!
    bedankt voor je reactie & fb nog!
    x

    BeantwoordenVerwijderen

♥ Thank you! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...