zondag 23 oktober 2011

DIY: Scones

Engelse broodgebakjes met jam en mascarpone slagroom. Recept voor ongeveer 16 kleine scones
Bereidingstijd:
30-60 minuten.
                                                           Ingrediënten voor 4 personen
-300 gram zelfrijzend bakmeel
-2.5 tl bakpoeder
-0.5 tl zout -
-50 gram boter of margarine
-1 zakje vanillesuiker
-2 el suiker
-3/4 dl melk
-1 ei
-1/2 bekertje slagroom
-potje frambozen/aardbei jam
-half bakje mascarpone

Hulpmiddelen

Mengkom, oven, bakblik, bakpapier, glas/garneerring/koekjesvorm (voor uitsteken), deegroller, zeef

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225 graden. Bakblik bekleden met bakpapier. Boter op kamertemperatuur laten komen.

Bereidingswijze

Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter in kleine stukjes erdoor mengen.

Ei met melk loskloppen, bij bakmeelmengsel doen en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ongeveer 2 cm uitrollen. Ongeveer 16 rondjes uitsteken met bijvoorbeeld glas, garneerring of koekjesvorm. Op bakblik leggen, scones in ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken.

Serveertips

Vlak voor serveren de mascarpone losroeren met wat slagroom. De scone opensijden, bestrijken met de room en jam.

XOXO IngeBambi

5 opmerkingen:

  1. hmm, dat ziet er lekker uit!
    xoxo"sanne www.diarywithoutaname.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yummi scones zijn echt heerlijk!

    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooh, ik hou van die dingen! Ze zijn echt heerlijk! Morgen komen mijn vriendinnen slapen en dan ga ik ze ook maken! Superlekker! Leuke post!

    Liefs,xx

    BeantwoordenVerwijderen

♥ Thank you! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...