Engelse broodgebakjes met jam en mascarpone slagroom. Recept voor ongeveer 16 kleine scones
Bereidingstijd:
30-60 minuten.
Ingrediënten voor 4 personen
30-60 minuten.
Ingrediënten voor 4 personen
-300 gram zelfrijzend bakmeel
-2.5 tl bakpoeder
-2.5 tl bakpoeder
-0.5 tl zout -
-50 gram boter of margarine
-1 zakje vanillesuiker
-2 el suiker
-3/4 dl melk
-1 ei
-1/2 bekertje slagroom
-potje frambozen/aardbei jam
-half bakje mascarpone
Hulpmiddelen
Mengkom, oven, bakblik, bakpapier, glas/garneerring/koekjesvorm (voor uitsteken), deegroller, zeefVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 225 graden. Bakblik bekleden met bakpapier. Boter op kamertemperatuur laten komen.Bereidingswijze
Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter in kleine stukjes erdoor mengen.
Ei met melk loskloppen, bij bakmeelmengsel doen en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ongeveer 2 cm uitrollen. Ongeveer 16 rondjes uitsteken met bijvoorbeeld glas, garneerring of koekjesvorm. Op bakblik leggen, scones in ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken.
Ei met melk loskloppen, bij bakmeelmengsel doen en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ongeveer 2 cm uitrollen. Ongeveer 16 rondjes uitsteken met bijvoorbeeld glas, garneerring of koekjesvorm. Op bakblik leggen, scones in ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken.
Serveertips
Vlak voor serveren de mascarpone losroeren met wat slagroom. De scone opensijden, bestrijken met de room en jam.XOXO IngeBambi
hmm, dat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenxoxo"sanne www.diarywithoutaname.blogspot.com
Mmm lekker :D
BeantwoordenVerwijderenLiefs' Armani xx
Yummi scones zijn echt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenliefs
Ooh, ik hou van die dingen! Ze zijn echt heerlijk! Morgen komen mijn vriendinnen slapen en dan ga ik ze ook maken! Superlekker! Leuke post!
BeantwoordenVerwijderenLiefs,xx
ooo i love that !
BeantwoordenVerwijderenxx