maandag 26 september 2011

Hello autumn, welcome back.


Ja, het is weer zover het is herfst. Zelf ben ik niet zo van de herfst en de winter maar meer van de lente. Maar toch vind ik wel dat de herfst iets heeft. Mooie blaadjes die op de grond vallen wat de omgeving een echte herfst sfeer geeft. Lange wandeltochten door het bos opzoek naar beukennootjes, kastanjes. Opzich vind ik dit best leuk als het maar niet elke week hoeft. Ik zit het liefst lekker op de bank met een kop warme chocolade melk (en veel slagroom!!) , tv te kijken naar mijn favoriete series zoals Greys Anatomy of wat nu weer op tv is The voice of Holland wat ik opzich ook wel leuk vind. Zo'n heerlijk knus gevoel!
Hier onder een paar tips voor de herfst..


Welke kleuren?
Donkere kleuren kunnen in het vroege najaar erg winters aandoen. Bovendien zal je ze de hele winter nog moeten dragen. Laat je daarom liever inspireren door de kleuren van het nieuwe seizoen. Zachte, zoete pastels als botergeel, suikerroze en pistachegroen zijn perfect voor een milde herfst. Tijdens onstuimige najaarsdagen kun je je dagen kleur geven met de felle modetinten - neonoranje, kobaltblauw en rood - die deze winter in de mode zijn.

Thee drinken
Een tasje kamillethee bijvoorbeeld, geeft een boost aan het immuunsysteem en maakt je lichaam beter bestand tegen virussen.. Daarnaast verlicht het ook pijntjes.


Zon
Niets zo goed als wat zonneschijn om een verkoudheid af te weren. Onderzoek toonde aan dat als je dagelijks een dosis van 15 minuten zon krijgt, vitamine D dan de antibiotische bestanddelen van je lichaam in werking doet treden.


Weg met energievreters

De standaard suikers in koekjes, snoep, frisdranken en gebak zorgen maar heel even voor een energieboost, maar zullen je na een tijdje verder uitputten. Ook de cafeïne uit koffie, cola, thee en chocolade geeft slechts een kortstondige energieboost. Het zorgt voor de aanmaak van adrenaline, maar ook voor een energiedip achteraf.

Huidverzorging
Als de weersomstandigheden veranderen, is het ook van belang om je huidverzorgingsroutine te veranderen. In de herfst en in de winter is het extra belangrijk om een goede vochtinbrengende crème te gebruiken. Het liefst eentje op basis van olie, omdat olie de huid beter beschermt dan een crème op basis van water. Je kunt ook zelf de crème mengen met enkele druppeltjes olie. Maar kies je oliën met zorg omdat niet alle oliën geschikt zijn voor het gezicht. De beste oliën zijn in dit geval amandelolie en avocado-olie. Vermijd shea butter omdat deze de poriën kan verstoppen.

Xoxo IngeBambi

5 opmerkingen:

  1. Ik ben eigenlijk nog een beetje aan het genieten van de zomer, met dit heerlijke weer! <'3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuke post, met handige tips :D
    xoxo"Sanne,
    www.diarywithoutaname.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmm, ik hou wel van de herfst!! Superleuke post!

    Liefs, xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel leuk artikel :) Ik ga de zomer echt super hard missen :(

    liefs' Armani xx

    BeantwoordenVerwijderen

♥ Thank you! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...